Kroaci/ Indeksi i çmimeve të konsumit, i qëndrueshëm në nëntor

06/01/2018 9:20 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Sipas të dhënave të publikuara nga Zyra e Statistikave kroate, indeksi i çmimit të konsumit të Kroacisë ishte i qëndrueshëm edhe gjatë muajit nëntor.
Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit 1.4% nga viti në vit në nëntor, pothuajse me të njëjtin ritëm rritjeje, si dhe në dy muajt e mëparshëm.

Krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, kjo vlerë ka shënuar rritje.
Çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike u rritën 2.8% në vit në muajin nëntor, ndërsa kostot e shërbimeve ranë me 0.7%.
Në bazë mujore, çmimet e konsumit mbetën të sheshta në nëntor pas një rritje me 0.4% në tetor.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of