Anketa: Arsyet e emigracionit të lartë në Shqipëri nuk janë vetëm ekonomike

02/09/2019 8:06 AM 0 komente

Banka Qendrore e Austrisë (BQA) publikoi këto ditë rezultatet e një ankete të zhvilluar në fund të vitit 2017 në vendet e cilësuara si rajoni CESEE dhe zbuloi se 8.3% e personave në moshë pune (25 deri 64 vjeç) synojnë të emigrojnë brenda një viti, por tendencat janë më të theksuara në Shqipëri, Maqedoni dhe Serbi. Në shumicën e vendeve, të rinjtë janë ata që duan të emigrojnë më së shumti dhe planet për emigracion nuk ndryshojnë nga nivelet e […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of