Jeni duke lexuar në: Karriera

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Ndërtimi në Tiranë arrin pikun, çfarë do të ndodhë me çmimet

Ndërtimet e reja në Tiranë kanë arritur pikun dhe çmimet në zonat e preferuara variojnë nga 2600-4000 euro/m2…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

9 gabimet që nuk duhet të bëni para se të lini punën

Dhënia e dorëheqjes nga një vend pune është një ndër gjërat më të vështira që do t’ju duhet të bëni në karrierën tuaj (sigurisht t’ju heqin nga puna është më…

Klasifikimi / Shkaktarët më të mëdhenj të shpërqendrimeve në punë

Njerëz të të gjitha moshave do të pëlqenin më shumë të punonin në zyrë, sikur të mos kishin bashkëpunëtorë të zhurmshëm. Ata që flasin më shumë janë ndër rreziqet më…

12 gabimet në 10 minutat e para të një dite pune

Minutat e para të ditës suaj të punës janë shumë të rëndësishme për një ecuri sa më të mirë të tetë orëve që ju presin më pas, sidomos në drejtim…

Mënyra më e mirë për të thënë lajmet e këqija

Çdo kompani kalon periudha të vështira, shkaktare për të cilën mund të jenë faktorë të ndryshëm, ku një prej më të rëndësishmëve është mënyra e komunikimit. Nëse ju do të…

Kur është koha për të pushuar një punonjës?

Kompania ime është e vogël dhe çdo pjesëtar i saj duket se është i nevojshëm. Si ta kuptoj që duhet të pushoj dikë? - Ben P., Florida   Nuk ka…

Kur shefi ju ndjek në Instagram. Po tani?

Ju po kalonit një ditë të bukur... Ne të gjithë po ia kalonim bukur. Më së fundi u ulët në tryezën tuaj të punës, niveli i baterisë ishte rreth 91%,…

Vendet me densitetin më të madh të miliarderëve në botë

Lajme jo të mira për miliarderët në të gjithë botën. Edicioni i gjashtë i Wealth-X Billionaire Census tregon se pasuria botërore e miliarderëve ka rënë me 7% në vitin 2018,…

4 strategji për të krijuar një kulturë të mësuari në kompaninë tuaj

Gjatë recesionit të fundit, kompanitë të cilat kishin përfshirë si pjesë të kulturës së tyre trajnime të ndryshme për punonjësit e tyre në mënyrë që këta të fundit të zhvilloheshin…

4 mënyra për të pasur balancën ideale jetë profesionale-personale

Themelues dhe drejtues të firmave dhe kompanive të ndryshme tregojnë strategjitë e tyre për të arritur një balancë ideale ndërmjet jetës profesionale dhe asaj personale. 1.  Skeduloni Kalendaret e Google-it janë…

Studimi / Pse duhet t’i merrni të gjithë ditët e pushimeve

Me verën që është pranë, e cila sjell ditë të nxehta dhe fantazi relaksi në pishinë apo në plazh, për shumë prej nesh ato ëndrra mbeten vetëm... ëndërr, e shpresuar,…

Mos jini shefi që flet shumë!

Si drejtuesi i një startup, dua gjithnjë të jem i sigurt se të gjithë pjesëtarët e ekipit tim e kuptojnë vizionin e asaj që po përpiqemi të realizojmë. Po ashtu…

Si të motivoni veten kur nuk ju shkohet në punë

Duhet ta pranojmë, jo të gjithë zgjohen entuziastë çdo ditë për të shkuar në punë. Autorja shumë librave bestseller të menaxhimit, Susy Welch, thotë se kur filloi të punonte si…

9 mënyra për të ndaluar të tjerët të vjedhin idenë tuaj

Nëse doni të keni suskes si sipërmarrës dhe mbi të gjitha nëse doni që një ide e re e juaja të këtë suskes dhe të pranohet sa më parë, ju…

8 pengesa që ju mbajnë larg suksesit

Më poshtë do të njiheni me disa prej pengesave më të shpeshta me të cilat përballen një numër i madh punonjësish gjatë karrierës së tyre dhe të cilat janë ndër…

Të punosh 4 ditë në javë është më e shëndetshme

Nëse dëshironi që punonjësit tuaj të jenë më produktivë, jepuni atyre një ditë pushim të paguar çdo javë. Kjo është filozofia e Andrew Barnes, themelues i kompanisë Perpetual Garden në…

10 aftësi për të cilat do të keni nevojë për të ardhmen e punës

Duke qenë se jemi në mes të ndikimit transformues të Revolucionit të Katërt Industrial, ka ardhur momenti të fillojmë të përgatitemi për të ardhmen e punës. Në pesë vite, duke…

10 profesionet që nuk përballen me afate

Anglezët përdorin termin “deadline” për të treguar një afat. Ky term përbëhet nga fjala “dead” – vdekje dhe “line” – linjë – i cili i korrespondon në mënyrë të përkryer…

3 strategji si gratë mund ta shndërrojnë frikën në forcë

1. Gjeni modele që janë burim frymëzimi për shumë të tjera Statistikisht, numri i grave që drejtojnë bizneset e tyre është më i vogël në krahasim me numrin e burrave. (Vetëm…