Jeni duke lexuar në: Arkiva e Vjeter Shqip

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

BMW Seria 6 Cabrio

Pas Seria 6 Coupe, BMW e shton gamën e kësaj serie me modelin cabriolet. Në momentin kur të tërë rendin pas modeleve coupe-cabriolet me tavan metalik, duket sikur BMW kërkon…

Pse banka më e mirë?

Në morinë e sondazheve të kryera prej medias për të zbuluar politikanin e vitit, femrën më të suksesshme apo edhe për të parë se si anon opinioni i lexuesve mbi…

Ilirët në kërkim të Kartagjenës

Tunizia është vendi më i ri ku shqiptarët mund të kalojnë pushimet verore, pa shumë shpenzime. Union Travel ka filluar të organizojë këtë vit udhëtime turistike (me avion çarter) drejt…

A duhet vendosur TVSH në ndërtim?!

Eliminimi i praktikës aktuale të tatimit të vlerës së fiksuar të punës duhet të bëhet hap pas hapi dhe, në qoftë se është e domosdoshme, ky eliminim mund të bëhej…

QRA: Pronësia kah përqendrimi

Më shumë aksione janë shitur dhe blerë gjatë vitit 2003 në Qendrën e Regjistrimit të Aksioneve. Por vihet re se tendenca është kah përqendrimi i pronësisë drejt një grupi gjithnjë…

Ç po ndodh me kursin dhe interesat?!

Pse vendimet e njëpasnjëshme të Bankës së Shqipërisë për të reduktuar interesat bazë në ekonomi nuk po çojnë në zhvlerësimin e lekut? Si shpjegohet ky lek kaq i fortë në…

Bankat, në rrugën drejt zhvillimit

Në këtë shkrim, do të ndalem në ecurinë e sistemit bankar prej vitit 1998; nga çfarë është karakterizuar deri tani, e nga çfarë pritet të karakterizohet ai për vitet që…

Banka Amerikane: Kryeson në 2003

Në vlerësimin e ecurisë së bankave tregtare u përdorën raportet vjetore ose pasqyrat financiare përmbledhëse të 15 bankave tregtare. Vlerësimi për herë të parë përfshin Bankën Credins dhe Bankën e…

Besa nis rrugën për t’u bërë bankë

Fondacioni Besa në një të ardhme të afërt do të bëhet bankë. Lajmin e mire, për ata që duan një kredi të vogla dhe të mesme me kushte më të…

Turizëm me copa

Ekspertët në fushën e turizmit parashikojnë se copëzimi i tokave në bazë të Ligjit Për kthimin e kompensimin e pronave do të sjellë vështirësi në zhvillimin e turizmit. Ndarja e…

TVSH: Më me leverdi ta paguash se të ndëshkohesh

Shumë pak njerëz i paguajnë detyrimet e tyre tatimore vetëm për arsyen e thjeshtë se e ndiejnë si detyrën e tyre morale për të vepruar në këtë mënyrë; pjesa tjetër…

Copëzimi, vështirësi në planet investuese

Çfarë efektesh do të ketë në ekonominë e vendit (zhvillimin e turizmit) copëzimi i tokës në bregdet pas hyrjes në fuqi të ligjit të pronave?Ligji i ri i pronave (projekt-ligj,…

Jemi gati për turizëm?!

Dilema e pushimeve gjithmonë është një pikëpyetje e madhe në çdo stinë të vitit, aq më tepër në verë. Dhe tani, që nuk na ndajnë veçse pak ditë nga fillimi…

Pronësia dhe problemet e turizmit të Jonit

Mbështetur në kushtetutën dhe në platformën e drejtë të qeverisë, që në bregdetin Jon të zhvillohet turizmi elitar, shoqata Bregdeti, e cila përfaqëson mbi 60 000 banorë të zonës në…

Vendi i shqiponjave zbulon sekretet në Berlin

Gabimet janë tërheqëse deri në një farë pike... Jo secili që udhëton për në Indi zbulon Amerikën. (Erich Kaestner)Shqipëria, sekreti i fundit i Europës. Ky është sllogani që është zgjedhur…

Pronarët do detyrohen të pranojnë masterplanet e zhvillimit

Aty ku janë përcaktuar si zona zhvillimi planet rregulluese dhe masterplanet e zhvillimit do të detyrojnë pronarët të hyjnë në marrëveshje me investitorët për të zbatuar këto plane urbane. Ndarja…

Shkodra-në kërkim të mirëqenies

nës detit i palarë/anës dritës i paparë... Poezia e famshme e Fan Nolit duket se është aktuale edhe sot në zemrën e Veriut, në Shkodër. Qyteti më i madh në…

Kakomeja si Korfuzi?!

ë projekt, që u zyrtarizua disa ditë më parë nga KKRRT-ja e Republikës së Shqipërisë, çon automatikisht në themelimin e turizmit elitar në Shqipëri. Dhe ka për protagonistë të mirënjohurën…